Достапни линкови

Германската економија расте со најбрза стапка од обединувањето


Официјалните податоци покажуваат дека германската економија, најголема во Европа, во вториот квартал од годинава порасна за 2,2 проценти во споредба со претходните три месеци. Станува збор за најголема стапка на пораст од обединувањето на земјата и, како што е образложено, се должи на зголемениот германски извоз. Француската економија забележала раст од 0,6 проценти, додека грчката опадна за дополнителни еден ипол насто.
XS
SM
MD
LG