Достапни линкови

Иран ќе отвара банки во Ирак?


Ирачките банкарски власти велат дека не е многу веројатно две ирански банки да добијат дозвола од владата да отворат филијали во Ирак, поради тоа што Иран е под економски санкции поради контроверзната нуклеарна програма Директорот на берзата во Техеран, пак, изјави дека новите санкции не му наштетиле на иранскиот пазар на хартии од вредност, посочувајќе дека трговијата со акции во април се зголемила за 27 отсто. Во последните недели и ОН и ЕУ изгласаат санкци кон Техеран заради неговата нуклеарна програма. Санкциите меѓу другото предвидуваат ограничување на странски инвестиции во земјата
XS
SM
MD
LG