Достапни линкови

Нови признавања на Косово?


Министерот на надворешни работи на Косово Скендер Хисени предвидува дека земјата многу скоро ќе биде признаена од многу држави, откако Меѓународниот суд во Хаг одлучи дека прогласувањето на косовската независнот не го крши меѓународното право. Хисени вели дека добил уверување од многу држави дека ќе го признаат Косово. До сега, Косово го признале 69 земји.
Србија, пак, најави засилена дипломатска активност за да спречи нови признавања на косовската независност.
XS
SM
MD
LG