Достапни линкови

КФОР ги предаде објектите за авионско набљудување


Командантот на КФОР Маркус Бентлер денеска ги предаде клучевите од објектите кои досега ги користеше КФОР, меѓу другото за авионски наблудувања. Бентлер денеска ги предаде објектите на министерот за одбрана Зоран Коњановски. Бентлер оценил дека сега Косово е стабилен регион и дека операците за авионско набљудување од југот кон северот во изминатите години им обезбедила значаен капацитет за увид и можност за реагирање во итни ситуцаии
XS
SM
MD
LG