Достапни линкови

Тадиќ - Србија бара расправа во ОН за Косово


Српскиот Претседател Борис Тадиќ побара Генералното Собрание на Обединетите нации да расправа за мислењето на Меѓународниот Суд дека косовската декларација за независност е легална. Тадиќ бара нова резолуција со која решението ќе се бара низ преговори. Тој изјави дека за таа цел ќе испрати емисари во 55 земји со писмо до Претседатели и Премиери. Косовскиот Премиер Хашим Тачои изјави дека независноста на Косово не можем да биде предмет на преговори.
XS
SM
MD
LG