Достапни линкови

Тривју се повлекува од Бунарџик


Јужнокорејската компанија Тривју се повлекува од заедничкиот проект со кинеската компанија Хајер за изградба на фабрика за производство на ЛДЦ телевизори и монитори во скопската технолошко-индустриска зона Бунарџик. Од Хајер соопштуваат дека фирмата се повлекува поради глобалната финансиска криза. Oд Хајер соопштуваат дека имаат цврста намера самостојно да го реализираат проектот кој беше во фаза на планирање речиси две години, и во моментот е во финалната фаза – започнување на проектните активности.
XS
SM
MD
LG