Достапни линкови

Забрана за хиџаб на универзитетите во Сирија


Сирија го забрани носењето на хиџаб на сите универзитети. Но законот не предвидува забрана на носење марами . Од Министерството за образование, соопштуваат дека официјалната забрана за хиџабот е воведена за да се заштити секуларизмот во Сирија. Владата минатиот месец направи преместувања на стотици нставнички кои носат хиџаб од основните училишта на работа на други административни позиции.

XS
SM
MD
LG