Достапни линкови

Бегство од затвор во Авганистан


Еден чувар и еден затвореник се убиени денеска, а 11 затвореници избегале кога се случила експлозија во затвор во западен Авганистан. Локалните власти на провинцијата Фарах соопштуваат дека портата од затворот била уништена со експлозив , а тоа им овоможило на 19 затвореници да избегаат, но 8 од нив биле фатени веднаш. Затворот бил предвиден за 88 луѓе, но во него биле сместени 350 затвореници.
XS
SM
MD
LG