Достапни линкови

Наумовски и Ки:нема евроскептицизам во Македонија


Во Македонија нема евроскептицизам. Процентот од 75,2 насто граѓани кои го поддржуваат членството во ЕУ, добиен во последното истражување на Секретаријатот за европски прашања, е сосема добар и е во рамките на просекот на поддршката во земји кои се веќе членки на ЕУ или се поблиску до членство, изјави вицепремиерот за европски прашања Васко Наумовски.
по потпишувањето на Годишната програма за соработка со Велика Британија во рамки на програмата „Градење на капацитетите за евроинтеграција“.И амбасадорот на Велика Британиај смета дек анема евроскептичизам во Македонија. Тој изјави дека членството на Македонија во ЕУ е во интерес и на земјата и на ЕУ, и затоа е во интерес на земјата да продолжи со реформскиот процес .
XS
SM
MD
LG