Достапни линкови

Британија со нови иницјативи за Балканот, изјави Хејг


Британскиот министер за надворешни работи Вилијам Хејг изјави дека Владата на Велика Британија, заедно со европските партнери, се залага за поголемо внимание кон регионот на Западен Балкан, кој и натаму е надвор од Европската унија. Министерот Хејг најави дека британската страна би можела да се јави со свои нови иницијативи. Според него, како што пренесе МИА изјавата на Хејг за Би Би Си, на целиот Западен Балкан ќе мора да му се помогне за да се оспособи за негово приклучување кон ЕУ.
XS
SM
MD
LG