Достапни линкови

Бугарија:Балканот треба да е заедница, а не крстопат


Балканот треба да стане заедница, а не крстопат, затоа што на крстопат човекот само е на минување, а заедницата се создава за да живееш во неа, изјавил шефот на бугарската дипломатија Николај Младенов за време на средбата на министрите за надворешни работи на земјите од Процесот за соработка во ЈИЕ во Истанбул. Тој изјавил дека сите држави на Балканот треба да станат членки на ЕУ и НАТО, а за да
се успее во тоа , треба да се идентификуваат пречките на патот и да се работи на нивно надминување. Според Младенов сега е времето да се реши спорот со името на Македонија

XS
SM
MD
LG