Достапни линкови

Македонија и Косово потпишале протокол за дипломатска соработка


Замениците министри за надворешни работи на Македонија и на Косово ,Зоран Петров и Влјора Читаку денеска во Приштина потпишале протокол за дипломатска соработка на двете министерства. Од министерството во Косово велат дека станува збор за значаен документ. За време на состанокот замениците министри оцениле дека односите меѓу двете земји се добри и дека се спремни да најдат решение за било кое отворено прашање.
XS
SM
MD
LG