Достапни линкови

Во Македонија гробници со жртви од војната во Косово?


Министерството за надворешни работи на Македонија пред еден месец преку македонскиот амбасадор во Косово Стојан Карајанов добило барање од властите во Приштина за спроведување истрага дали на територијата на Македонија се наоѓаат закопани тела на косовски цивили - жртви на војната од 1998-1999 година. Барањето, како што информираат во македонското МНР, е проследено до Министерството за правда. Од МНР наведуваат дека се работи за сериозни трвдења кои македонските власти ќе ги разгледаат и оти се размислува да бидат формирани експертски групи составени од релевантни претставници на двете страни. Во барањето од косовските власти се наведени повеќе локации каде би можеле да бидат закопани тела на косовските цивили од жртви на војната од 1998-1999 година
XS
SM
MD
LG