Достапни линкови

Народниот правобранител се сретна со амбасадорот Рикер


Состојбите во јавната администрација, затворите и психијатриските болници е крајно загрижувачка, констатирале по денешната средба народниот правобранител Иџет Мемети и амбасадорот на САД во Македонија Филип Рикер. Мемети изјавил дека остварувањето на правата во земјата се уште е на незадоволително ниво. Состојбата во македонските затвори, според американскиот амбасадор Рикер е проблематична и загрижувачка и не е забележан никаков прогрес.
XS
SM
MD
LG