Достапни линкови

Турција:стабилноста на Балканот, важна за стабилноста на Европа


Сатабилноста на Балканот е неопходен услов за стабилност на цела Европа, изјавил претседателот на турскиот парламент Мехмет Али Шахин на отварањето на конференцијата на претседатели на парламенти од земјите од Југоисточна Европа во Анталија.Шахин изјавил дека Југоисточна Европа повеќе не треба да се поврзува со болните искуства, споровите, непријателствата од минатото, туку со конструктивен придонес за мир и стабилност.
XS
SM
MD
LG