Достапни линкови

Не запира истекувањето на нафта во Мексиканскиот залив


Продолжуваат напорите за да се запре масовното истекување на нафта во Мексиканскиот залив, кое според научниците е најголемото досега во историјата на Соединетите Американски Држави. Новите податоци од американската влада покажуваат дека истекувањето од пукнатиот одвод на нафтениот бунар по потонувањето на платформата на Бритиш Петролеум се движи од 12 илјади до 19 барели нафта на ден или меѓу 1,9 милиони и 3,8 милиони литри.
XS
SM
MD
LG