Достапни линкови

Парламентот на Северен Кипар изгласа доверба на новата влада


Парламентот на Севернокипарската турска република и изгласа доверба на новата влада, на чело со премиерот Ирсен Кјучук. Трисет и еден пратеник гласаше за поддршка на новиот владин кабинет на Партијата за национално единство, а 16 беа против. Партијата има 24 места во кипарскиот турски парламент. Тие победија на изборите во Северен Кипар во април во 2009 година.
XS
SM
MD
LG