Достапни линкови

САД со критики за Бритиш Петролеум


Американската влада упати критики против Бритиш Петролеум поради лошото справување со истекувањето на нафтата во Мексиканскиот Залив. Бритиш Петролеум, според оценката на Вашингтон, не успеа да испочитува ниту еден рок што го постави за запирање на истекот на нафтата што трае повеќе од еден месец откако дојде по експлозијата на нафтената платформа на таа компанија.
XS
SM
MD
LG