Достапни линкови

Конференција за Сомалија во Истанбул


Генералниот секретар на Обединетите Нации Бан Ки Мун допатува на конференција во Истанбул на која ќе се расправа за ставање крај на анархијата во Сомалија и за воспоставување функционална влада. На конференцијата ќе стане збор и за иницијативите за обнувување на приватниот сектор во Сомалија и отворање работни места. Во Сомалија со години се води граѓанска војна, а земјата стана база и за пиратите кои напаѓаат комерцијални бродови на африканското крајбрежје.

XS
SM
MD
LG