Достапни линкови

Бан Ки Мун го повика Узбекистан да ги почитува човековите права


Генераланиот секретар на Обединетите Нации Бан Ки Мун го повика Узбекистан целосно да ги почитува човековите права и да продолжи со подобрувањето на политичката клима. Во денешниот говор пред студенти во Ташкент, Бан Ки Мун нагласи дека Узбекистан ги има потпишано меѓународните договори против тортура и треба целосно да ги почитува.
XS
SM
MD
LG