Достапни линкови

Потрошувачката кошница во март: 12.336 денари


Вредноста на потрошувачката кошница за исхрана и пијалаци за едно четиричлено домаќинство во Македонија за март изнесува 12.336 денари и во однос на претходниот месец е повисока за 0,4 насто, соопшти Државниот завод за статистика. Во соопштението се додава дека индексот на цените на мало во март во споредба со истиот месец лани бележи пораст од 2,3 отсто, а трошоците на животот бележат пораст од 0,7 проценти.
XS
SM
MD
LG