Достапни линкови

Милошоски: Македонија сака рамноправен третман


Македонија сака на рамноправен начин да ја има можноста за активно вклучување во изнаоѓањето решение за билатералниот спор со Грција во врска со името. Ова го изјави македонскиот министер за надворешни работи,Антонио Милошоски по денешната средба со политичкиот советник на претседателот на Франција, Давиуд Левит. Милошоски истакнал дека во предвид треба да се земе искуството на Словенија и Хрватска кои разговараа за нивниот билатерален спор на начин со кој се овозможи двата процеси, и оној за европското интегрирање и оној за билатералното прашање да се движат паралелно.
XS
SM
MD
LG