Достапни линкови

Баросо: ЕК подготвува механизам за спас на Грција


Претседателот на Европската Комисија , Жозе Мануел Баросо изјави дека Комисијата подготвува механизам со кој ако има потреба ќе и се помогна на Грција.Тој истакна дека механизамот ќе биде во согласнот со Лисабонскиот договор и ќе опфаќа многу строга условеност. Баросо додаде дека не станува збор за Монетарен Фонд на еврозоната иако не ја исклучи можност за негово формирање.
XS
SM
MD
LG