Достапни линкови

Чешка компанија не може да си ги наплати сметките на Балканот


Чешката енергетска компанија ЧЕЗ соопшти дека има проблеми со наплата на испорачаната струја на балканскиот пазар.Потпаролката на комапнијата, Ева Новакова изјави дека романските претпријатија им должат 38 милиони евра, додека во Бугарија половина од испорачаната струја не е платена. Таа додаде дека во Албанија проблемот е поинаков, таму за околу 40 проценти од елекртичната енергијата нема наплата затоа што потрошувачите нелегално ја користат струјата.
XS
SM
MD
LG