Достапни линкови

Кинескиот премиер на он лајн разговор со граѓаните


Кинескиот премиер Вен Џиабао оцени дека 2010-та година ќе биде комплицирана за домашната економија и вети владини мерки против инфлацијата и движењето на цените на недвижностите. Џибао одговараше на прашања на граѓаните преку интернет, кои искажуваа загриженост за корупцијата, снабдувањето со храна и во врска со други социјални проблеми. Во врска со трговските тензии меѓу Соединетите Држави и Кина, Џиабао изјави дека сите проблеми ќе бидат решавани низ преговори, а не со санкции. Ова е едно од ретките интернет комуницирање на кинеските лидери со граѓаните.
XS
SM
MD
LG