Достапни линкови

Србија ќе добие 350 милиони евра од ММФ


Србија и мисијата на Меѓународниот монетарен фонд постигаа договор за кредит,односно Србија сега ќе може да ја добие третата рата од ММФ вредна 350 милиони евра. Ова го соопшти денеска Владата на Србија. Вкупниот износ на кредитот од ММФ изнесува речиси 3 милијарди евра. Во соопштението на ММФ стои дека нејзината одлука следува откакао делагијата на ММФ се уверила оти Србија напреднала во реформите во пензискиот систем, спроведувањето на фискализација и зголемувањето на наплата на кооперативните долгови.
XS
SM
MD
LG