Достапни линкови

Грузија се плаши од француско оружје во руски раце


Грузискиот претседател Михаел Саакашвили го критикува планот на Франција да и продаде воен брод и околопни транспортери на Русија. Тој вели дека тоа ги изложува источноевропските земји на поголем ризик од можна руска инвазија.
Саакашвили оцени дека француските околпни транспотрери се супериорни во однос на сегашната руска опрема и оти тоа ќе и овозможи на Русија да изврши инвазија во која било источноевропска земја „за неколку часа“.
САД велат дека источноевропските членки на НАТО и Грузија имаат причина за вознемиреност, по одлуката Русија да купи воен брод од Франција.
XS
SM
MD
LG