Достапни линкови

Мек Kристал: со нападот ќе им испатиме „моќен сигнал“ на талибаците


Американскиот воен командант во Авганистан, генерал Стенли Мек Кристал денеска во Кабул изјави дека големата воена одбрана што сега ќе стартува ќе им испрати „моќен сигнал“ на талибанските бунтовници дека авганстанската Влада ја шири безбедносната контрола . Мек Кристал посочи дека планираната офанзива во јужниот дел на Авганистан има за цел да го исчисти од бунтовници Авганистан за да можат локалните власти да си ја преземат контолата .
XS
SM
MD
LG