Достапни линкови

Експертска група ќе ги брани спорните членови од законот за лустрација


Собранието ќе формира експертска група за одбрана на законот за лустрација пред Уставниот Суд. Оваа одлука е донесена денеска по координацијата на парламентарците за решението на Уставниот Суд за разгледување на уставноста на 4 спорни члена од законот.Во работната група ќе бидат ангажирани и неколку експерти кои пред Уставниот Суд ќе ги бранат спорните членови.
XS
SM
MD
LG