Достапни линкови

Хрватската влада предложи помали плати за официјалните лица


Хрватската влада предложи да бидат намалени платите за 20 проценти на официјалните лица во локалната самоуправа, кои неможе да бидат повисоки од платите на министрите. Доколку се усвои предлогот намалени ќе им бидат платите и на службениците во општините, градовите и жупаниите, кои примаат помош од државниот буџет.

XS
SM
MD
LG