Достапни линкови

Хјуман Рајтс Воч-човековите права да бидат главна цел на властите


Организацијата за заштита на човековите права Хјуман Рајтс Воч го искористи 20 годишниот јубилеен извештај да ги повика властите во светот спроведувањето на човековите права во иднина да им биде главна цел во билатералните односи. Организацијата соопшти дека се човековите права се нарушени најмногу во земјите каде што властите водат борба со бунтовниците. Најзагрозени според нив се Северна Осетија, како и Кенија, Бурунди и Авганистан, каде што има серија на убиства и напади врз адвокати и активисти за човекови права.


XS
SM
MD
LG