Достапни линкови

Браун-тероистичките групи се во неразвиените земји


Британскиот премиер Гордон Браун соопшти денеска дека исламските екстремисти кои ќе бидат протерани од Авганистан и Пакистан ќе отидат во други неразвиени земји како Јемен и Сомалија. Според него нареднава деценија ќе биде посветена на борбата со како што тој ја нарекува убиствената идеологија на муслиманите. Браун смета дека меѓународната заедница мора да биде внимателна во оние земји каде има простор да работат терористичките групи.
XS
SM
MD
LG