Достапни линкови

Скопје - По струјата поскапува и парното греење.


За граѓаните приклучени на мрежата на топланите - Центар, Исток и Запад парното греење ке поскапе за околу три проценти. Според првичните пресметки на Регулаторната Комисија за деловните објекти кои ја користат оваа мрежа цените ќе бидат повисоки за повеќе од 10 проценти. Граѓаните приклучени на мрежата Скопје Север ќе плаќаат повеќе за 7,5 проценти додека за деловните објекти цените ќе бидат повисоки за 20 проценти.
Конечните цени на парното ќе бидат донесени во понеделник кога ќе биде соопштена и новата цена на струјата која според најавите од регулаторите ќе поскапи за 10 проценти.
XS
SM
MD
LG