Достапни линкови

Судот во Хаг го разгледува прогласувањето на независноста на Косово


Во Хаг денеска почнува разгледувањето на прашањето за легалност на прогласувањето на независноста на Косово, кое Генералното собрание на ООН му го достави на Трибуналот по иницијатива на Србија. Расправата за легалност на независноста на Косово во Хаг ќе ја започнат претставници на Србија на чело со српскиот амбасадор во Париз, Душан Батаковиќ.
XS
SM
MD
LG