Достапни линкови

Швајцарија ја подржа забраната за минариња


Според официјалните резултати од референдумот во Швајцарија за забрана на минариња, 57 проценти од гласачите се изјасниле дека ја подржуваат забраната на изградба на минариња. Предлогот за забрана доаѓа од Народната партија која минарињата ги смета за симбол на милитантниот ислам.
XS
SM
MD
LG