Достапни линкови

Руската ски федерација се соочува со санкции


Руската скијачка федерација и олимписки комитет можат да се соочат со санкции поради поголем број на допин случаи. Претседателот на меѓународната скијачката ферерација Жан-Франко Каспер изјавил дкеа тие не се среќни за тоа што се случува во Русија и побарал да
се направат многу промени за да може да се справи федерацијата со допингот. Тој побарал да се формира Руската национална анти-допинг агенција. На повеќето руски скијачи им беше забрането да се натпреваруваат бидејќи биле позитивни на допинг тестот.

XS
SM
MD
LG