Достапни линкови

Ирачкиот парламент дискутира за Законот за избори


Ирачкиот парламент денеска дискутира за начините како да се надминат проблемите со Законот за избори, откaко заменик претседателот стави вето на Законот. Вицепретседателот Тариг ал-Хашеми, стави вето на Законот затоа што смета дека во парламентот треба да има повеќе пратеници Сунити. Со ставање на вето на законот се доведува до прашање одржувањето на изборите закажани за јануари.
XS
SM
MD
LG