Достапни линкови

Романскиот парламент не изгласа нова влада


Романскиот парламент не го прифати предлогот за нова Влада на премерот Лучан Кроитору. Парламентот гласал со 250 гласови „За“ и 189 „Против“ . Со неизгласување на нова Влада, Романија може да изгуби 20 милиони евра помош од ММФ за буџетото за 2010-та година.

XS
SM
MD
LG