Достапни линкови

ООН членките се за регулирање на трговијата со оружје во светот


Мнозинството земји членки на Обединетите нации гласаа за почеток на преговори за глобална спогодба со која би се регулирала трговијата на оружје во светот за која годишно се трошат милијарди долари. Резолуцијата ја поддржаа некои од главните извознички на оружје: Соединетите држави, Британија, Франција и Германија, но не и Русија и Кина.
XS
SM
MD
LG