Достапни линкови

Иран го отфрли нуклеарниот договор?


Западните медиуми јавуваат дека Иран веројатно го отфрли клучниот елемент од нуклеарниот договор предложен од Обединетите Нации со кој се остранува западната загриженост дека Иран сака да произведе атомско оружје. Офуцијално веста не е потврдена од Атомската агенција на Обединетите Нации ниту пак од Иран. Според предлогот, Иран треба три четвртини од ураниумот треба да гоиспрака во Русија и Франција на натамошна процедура на преработка во нуклеарноб гориво за реакторите во Иран.
XS
SM
MD
LG