Достапни линкови

Извештајот на ЕК пред македонските пратеници


Македонското Собрание на денешната седница ќе расправа за Годишниот извештај на Европската комисија за напредокот на Република Македонија за 2009 година. Како што е познато во овој извештај на Комисијата се препорачува почеток на преговори за членство меѓу Македонија и Европската Унија. Дали Македонија ќе добие датум за почеток на преговорите ке зависи од одлуката на Советот на Унијата во Декември.
XS
SM
MD
LG