Достапни линкови

ОН:во светот 100 илјади луѓе умираат годишно од опиум


Огромнато количество на опиум кој се произведува во Авганистан е причина за смрт кај многу луѓе во Западните земји. Од опиум во светот умираат многу повеќе луѓе, отколку од војната во Авганиста, соопштила денеска канцеларијата на ОН за борба против дрога и криминал. Од опиумот умираат 100 илјади луѓе годишно. А во земјите членки на НАТО, 10 илјади луѓе што е пет пати повеќе од луѓето кои умираат во војната во Авганистан за 8 години колку што трае.

XS
SM
MD
LG