Достапни линкови

Продолжуваат „Бутмирските разговори“ за иднината на БиХ


Во воената база Бутмир кај Сараево денеска продолжуваат разговорите на претставници на САД и ЕУ со лидерите на водечките политички партии во Босна и Херцеговина. Целта на разговорите е јакнење на институциите на федерално ниво, за да може државата да напредува кон евроатланските интеграции. На почетокот на состанокот, вчера, учесниците не успеале да ги приближат ставовите.
XS
SM
MD
LG