Достапни линкови

Босна и Либан - нови членки на Советот за Безбедност


Генералното Собрание на Обединетите Нации денеска ке гласа за пет нови членки на Советот за Безбедност. Кандидатите, Босна и Херцеговина, Либан, Нигерија, Габон и Бразил се номинирани од регионите. Десет од 15 членки на Советот се избираат со две годишни мандати, односно 5 се избираат од Генералното Собрание секоја година. Британскиот Амбасадор Џон Сојер изрази надеж дека членствата на Босна и Либан ке ги засилат нивните влади.
XS
SM
MD
LG