Достапни линкови

Задолжитело пеење на химната во Киргистан


Граѓаните на Киргистан ќе бидат должни да ја пеат национална химна на земјата за време на официјалните настапи, наложуваат измените, донесени денеска , од страна на Парламентот . Парламентот исто така гласаше за тоа, националната химна да се интонира задолжителен на сите радио и телевизиски станици, кога ќе има пренос на официјани настапи. . Според измените на законот, граѓаните на Киргистан се должни да ја држат десната рака на срце, кога националната химна се изведува на официјални настани.
XS
SM
MD
LG