Достапни линкови

Олимпик ер со фирма керка Macedonian erlines


„Маседониан ерлајнс“ е името на ќерката-компанија на грчката компанија „Олимпик ер, наследник на приватизираната авиокомпанија „Олимпик ерлајнс“, а нејзиното седиште е во Солун.Компанијата се формира, откако „Олимпик ерлајнс“, беше купена од инвестицискиот конзорциум Марфин инвестмент груп (МИГ) за 177,2 милиони долари. Компанијата, во која работат пет илјади лица, располага со 32 авиони.
XS
SM
MD
LG