Достапни линкови

Влошени американско-кинеските економски односи?


Кинеското министерство за надворешни работи оценува дека американските царини за увоз на кинески гуми се сериозна форма на трговски протекционизам и дека ги поткопуваат економските врски меѓу Кина и Соединетите Американски Држави. Кина најавува дека, како противмерка, ќе ги провери можните неправилности во увозот на автомобилски производи и пилешко месо од САД.
XS
SM
MD
LG