Достапни линкови

Намалување на бројот на вработени во романскиот јавен сектор


Во романскиот јавен сектор во идната година ќе има милион и 244 илјади вработени, што е за 150.000 помалку од сегашниот број. Ова е предвидено со Нацртот за платите кој вчера го претстави романскиот министер за јавни финансии Георги Погеа. Планирано е намалувањето да продолжи и во наредните две години, а во периодот до 2015 година платата во јавниот сектор треба да се зголеми од 522 евра, колку што е сега, на 815 по 6 години.
XS
SM
MD
LG