Достапни линкови

Овошна војна меѓу Франција и Шпанија


Околу 150 француски произведувачи на овошје, делумно блокираа еден од граничните премини кон Шпанија, и ги спречија шпанските камиони со овошје да влезат во земјата.
Француските овоштари најавија дека во наредните денови и недели ќе организираат низа протести поради ниските цени на овошјето. Дел од производителите, соочени со шпанската конкуренција, организираа и директана продажба на своите производи во Париз и околината.

XS
SM
MD
LG