Достапни линкови

Германија и Франција излегуваат од рецесија


Двете најголеми европски економии, Германската и Француската излегуваат од рецесија. Според податоците и двете економии забележале раст од 0,3 насто во вториот квартер годинава. Тоа е прв пораст од 2008 и е изненадување за аналитичарите кои очекуваа натамошен пад.
XS
SM
MD
LG